מהן מערכות לנידוף עשן?
בכל מה שנוגע לשמירה על סביבת עבודה איכותית יותר ובטוחה
יותר במטבח, יש חשיבות עליונה להתקנה של מערכות לנידוף העשן. הנידוף של העשן
משמעותו סילוק של כל העשן, האדים והריחות החוצה, באמצעות תעלות מיוחדות ומערכת
שלמה שתתמוך בכך. חשוב לציין שמעבר להתקנה של מערכת שכזו, יש להקפיד גם על ניקוי
מנדפים, אך בל נקדים את המאוחר. לפני שנבין מהי החשיבות של ניקוי מנדפים - נסביר
בכלל מה התפקיד של המערכות לנידוף העשן וכיצד הן מורכבות ויכולות לתפקד גם במטבח
שלכם.
● המנדף - החלק הראשון במערכות לנידוף עשן, הוא המנדף עצמו. המנדף הוא החלק החיצוני שכולנו רואים, והוא זה שמותקן באזור המטבח עצמו, והוא זה שקולט באופן ראשוני, ואליו עובר כל העשן. זהו חלק שיש תמיד לשמור על התחזוקה שלו, ויש להתקין אותו באזור המתאים.
● תעלה - החלק הבא של המערכות הוא התעלה. זהו חלק שיש להקפיד עליו בעת שמבצעים ניקוי מנדפים, משום שדרך התעלות עוברים כל העשן והאדים - אך באזור זה גם יכולים להצטבר השומנים והשמנים, ועל כן אלו יכולים להידלק, ובעזרת ניקוי מנדפים אפשר למנוע זאת. כך או כך - זהו חלק חשוב מאד במערכת.
● מסננים - בעקרון, אם האוויר המזוהם נפלט כמו שהוא לאוויר, הוא עלול להיות מזוהם באופן מוגזם מאד, ואף עם חלקי שומן שעלולים להיות בעיתיים מאד. לכן בחלק העליון של המנדף, מתקינים מסננים מיוחדים שתפקידם למנוע את הוצאת השומן החוצה.
● המפוח - למפוח יש תפקיד קריטי כי הוא זה שמאפשר לשאוב החוצה את האוויר המזוהם עם העשן, ובמקום זה הוא מחזיר אוויר נקי לתוך המטבח שלכם, וגם אותו יש לתחזק בעזרת ניקוי מנדפים.
כאשר מדובר על התקנת מערכות לנידוף עשן, יש להקפיד על כך שהן יתאימו לאופי המטבח שלכם, ויש כמובן לקחת בחשבון את עלויות ההתקנה והתחזוקה בהתאם. אך בשורה התחתונה - זהו המתכון הבטוח לשמירה על סביבת עבודה בטוחה במטבח!