בידוד

כל מה שרציתם לדעת על בידוד גגות

כל מה שרציתם לדעת על בידוד גגות

 

בידוד גגות הוא תהליך חשוב ואף הכרחי בכל מבנה, האחראי למניעת זליגת חום בין החללים (תוך המבנה וחוץ המבנה) וגם לחדירת מים לגג (המים עלולים להרוס את החומר ממנו עשוי הגג, ובכך לסכן את יציבות הגג) וטפטופים בתוך המבנה.

גג הוא החלק במבנה אשר חשוף יותר מכל שאר המבנה לתנאי מזג האוויר השונים, וביניהם זה שהכי עלול להזיק לבית הוא גשם. מים יכולים לחלחל לגג, ובכך לסכן את המבנה כולו ברטיבות, שחיקה ועובש וגם לערער את יציבותו של הגג. בידוד גגות נועד למנוע מקרים כאלה, ונעשה על ידי חומרים מיוחדים העמידים מפני מים ולעיתים אף תוכננו במיוחד לצורך זה.

 

מקצועיות

חשוב ביותר להקפיד שבידוד הגג נעשה במקצועיות רבה. בידוד שלא נעשה כראוי משאיר את הגג חשוף לאותן סכנות שהיה חשוף להם קודם, הוא רק מעכב את חשיפת התוצאות שלהן.

כדי להבטיח שהגג שלכם מופקד בידיים טובות, מומלץ ביותר לשכור איש מקצוע אמין וותיק, שאתם יכולים לסמוך עליו.

 

ישנן מספר שיטות שונות לבידוד גגות, מתוכן שתיים בולטות:

1.    שימוש ביריעות ביטומניות- שיטה זו נפוצה בעיקר בבידוד גגות שטוחים חשופים, גגות מרוצפים ומרפסות. לרוב מסופקות 10 שנות אחריות ליריעות הביטומניות מרגע התקנתן, אך עם ביצוע נכון ומקצועי אורך חייהן יהיה גדול יותר ואפילו כפול.
בידוד בשיטה זו יכול להתבצע בכמה מערכות איטום שונות; חד שכבתית, דו שכבתית, תוספת של שכבה מאזנת אדים ועוד.
מחיר למטר רבוע של יריעות ביטומניות בעובי 4 מ"מ נע בין 70 ל100 שקלים. זאת לא כולל שירות ההתקנה, שמחירו משתנה מחברה לחברה וגם לפי שיטת האיטום.

2.    שימוש בפוליאוריטן- זוהי השיטה החדישה ביותר בשוק הבידוד, ונחשבת גם לאיכותית ביותר. כאשר רוצים לבודד גג על ידי שימוש בפוליאוריטן, צריך לבחור אחת משתי אפשרויות: אפשרות ראשונה היא שימוש בלוחות פוליאוריטן מוקצף, ואפשרות שנייה היא התזה של פוליאוריטן מוקצף. לעיתים קרובות, ההתזה נוחה ויעילה יותר משימוש בלוחות, משום שהיא מתאימה לשטחים בכל הגדלים, ויוצרת בקלות שכבה דקה בעלת כושר בידוד גבוה, הנצמדת לגג עצמו.
מחיר למטר רבוע של חומר פוליאוריטני נע בין 55-75 שקלים. גם כאן המחיר עשוי להשתנות מחברה לחברה ושיטת האיטום.

בנוסף, ישנן שיטות כמו שימוש בחומרים אקריליים או זפת (תהליך זיפות) לבידוד גגות. יש מקרים בהם שיטות אלה עדיפות, אך היריעות הביטומניות והפוליאוריטן הם עדיין הפופולאריים ביותר.
כאשר הגג מרוצף, או שיש רצון לרצף אותו לאחר הבידוד, חלים שינויים קלים בשיטות הבידוד. התייעצו עם בעלי מקצוע בחברות איטום הגגות לפני קבלת ההחלטות.

4 שאלות שוודאי שאלתם לגבי בידוד מרתפים

4 שאלות שוודאי שאלתם לגבי בידוד מרתפים

 

מרתפים הם חללים הנמצאים מתחת לפני האדמה, ולהם שימושים שונים, כגון: מחסנים, חניונים, מגורים ועוד. בידוד ואיטום מרתפים הוא חשוב והכרחי לשמירה על המרתף ועל המבנה כולו. מכיוון שלמעשה אדמה עוטפת את המרתף כמעט מכל הכיוונים, הסיכוי לרטיבות בקירות שלהם הוא גבוה במיוחד, שכן ככל שאדמה עמוקה יותר כך היא רטובה יותר.

רטיבות במרתף לא מזיקה רק למרתף עצמו, אלא עלולה לסכן את בטיחות המבנה כולו, ולכן בידוד מרתפים חייב להתבצע במקצועיות מקסימלית.

בכל הנוגע לבידוד מרתפים, נשאלות בדרך כלל הרבה שאלות, שכן הידע הכללי בנושא זה מצומצם יותר מבבידוד חללים אחרים. במאמר זה איגדנו 4 מהשאלות הנפוצות ביותר שנשאלות בנושא, וענינו עליהן עבורכם.

 

התשובות שחיפשתם

1.    מהי השיטה המומלצת לבידוד קירות המרתף?

ללא כל ספק, התשובה היא בידוד בשיטת התזה. האפשרות השנייה היא שימוש ביריעות, אך שיטה זו בעייתית במרתפים בגלל הסיכון הגבוה לרטיבויות. כאשר אוטמים את המרתף בעזרת יריעות, כל רטיבות קטנה עלולה להתפשט לכל היריעה דרך המרווח הקטן שבין הריעה לקירות המרתף.
איטום על ידי התזה מבטיח שכל כשל קטן יישאר קטן ולא יתפשט, בזכות ההצמדות של החומר ישירות לקיר. בנוסף, ההתזה עצמה פשוטה יותר מהתקנת יריעות/לוחות.

2.    מהי השיטה המומלצת לבידוד רצפת המרתף?

כאשר הרצפה שטוחה ולא מורעת על ידי כלונסאות חודרים, הפתרון הטוב ביותר עבורכם הוא איטום דו-שכבתי בעזרת יריעות ביטומניות. כאשר ישנם כלונסאות חודרים, יהיה עדיף עבורכם להשתמש באיטום בהתזה, המורכב משני רכיבים, המתאים לכך.

3.    כאשר משתמשים ביריעות לאיטום רצפת המרתף, האם נכון לקפל את שאריות היריעות הבולטות כלפי מעלה, על הקירות?

בפשטות – לא. בפירוט – בחלק התחתון של הרצפה ממשיך לזלוג מעט בטון לאחר תהליך הבידוד, אשר יוצר קצה חד מאוד העלול לחורר את היריעות במידה ויקופלו כלפי מעלה.
השאירו את החלקים הבולטים של היריעות במקומם, ומערכת האיטום שמותקנת על הקירות תתחבר אליהם בסופו של דבר.

4.    מתי מבצעים את בידוד המרתף?

כמו בידוד של כל חלקי המבנה האחרים, ניתן לבצע בידוד מרתפים תוך כדי בנייתו ובניית המבנה כולו, וניתן לבצע אותו אחרי שהמבנה גמור. התזמון של הבידוד ישפיע על האופן בו רצוי לנהוג, ומומלץ לברר והחליט כיצד תרצו לבצע את בידוד המרתף לפני הבנייה, כדי לא להתקל בבעיות בסיומה.

 

מידע זה אמנם נרחב, אך הוא לחלוטין אינו מספיק בכדי לאטום את המרתף שלכם כהלכה. המשיכו לחקור באינטרנט, התייעצו עם מקצוענים, וודאו שהמרתף שלכם יבודד כמו שצריך.

חשיבותו של בידוד תרמי

חשיבותו של בידוד תרמי

 

בידוד תרמי, מטרתו לשמור על ביתכם חם בחורף וקריר בקיץ. למעשה, תפקידו הוא לשמור את החום במקום הרצוי, ולמנוע ממנו לזלוג מחלל לחלל. כמו סוודר או מעיל, למשל, רק לבית.

 

"אבל יש לי מזגן"

כיום בכל בית יש מזגן שיכול לטפל בבעיית הטמפרטורה בקלות, ולכן יש אנשים שמקלים ראש בנושא הבידוד התרמי בביתם. אך זאת טעות גדולה. ללא בידוד תרמי טמפרטורת החלל לא תשמר כראוי, חום יזלוג מתוך הבית אל מחוצה לו או להיפך, מה שיגרום למזגן לעבוד שעות נוספות. בנוסף, ברגע שתכבו את המזגן הטמפרטורה תשנה במהירות רבה, וההרגשה בתוך הבית תיהפך לדומה מאוד לזו שבחוץ.
כאשר מזגן צריך לעבוד כל כך הרבה זמן, אתם מוציאים על זה הרבה כסף, ומזהמים את הסביבה בעת שימוש בכל כך הרבה חשמל לחינם.

אין זה אומר שאין צורך במזגן אם יש לכם בידוד תרמי, אבל הבידוד תורם ועוזר למזגן שלכם לבצע את תפקידו בצורה המיטבית.

 

מה מבודדים?

האם צריך לבצע את עבודות הבידוד התרמי בכל החללים בבית? או רק על הגג? או בכלל רק על הקירות?

הפתרון הרצוי הוא להתקין בידוד תרמי על כל החללים החיצוניים של הבית, זאת אומרת הקירות החיצוניים והגג. אבל התקנה כזו דורשת עבודת בידוד נרחבת, שלעיתים עלולה להיות יקרה מדי עבורכם. במקרה כזה קבלני איטום בודקים באילו חללים מתבצעת זליגת החום החמורה ביותר בביתכם, ומבודדים אותם בלבד.

פנו לחברת בידוד או לקבלן בידוד פרטי שיוכל להתאים את הבידוד לביתכם ולמצבכם הכלכלי.

 

חומרים מבודדים

כמו בגדים, גם בבידוד תרמי לבתים, יש כמה סוגי חומרים. כל חומר מבודד חום אחרת, מותקן אחרת, בעלות אחרת וצורך תחזוקה אחרת. רצוי למצוא חומר שיתאים ויענה על הצרכים שלכם בכל ימות השנה.

הנה כמה מהחומרים הנפוצים בעבודות בידוד: רדיד אלומיניום (נועד בעיקר למניעת קרינה), צמר זכוכית, צמר סלעים, קלקר (או בשמו המקצועי; פוליסטירן מוקצף) ופוליאוריטן מוקצף.

 

 

התייעצו עם קבלן האיטום שלכם לגבי בידוד תרמי בביתכם. הוא יתאים לכם חומר ושיטת בידוד שיהיו הפיתרון היעיל ביותר עבורכם אישית לבית שתמיד נעים בו.

 

פתחו דף נחיתה חינם