מי צריך להשתמש באטמי אוזניים ומתי?

מי צריך להשתמש באטמי אוזניים ומתי?

בעזרת התקן ייעודי לתעלת השמע ניתן לחסום את אפרכסות האוזניים וגם לאטום אותן מפני רעש או חדירת מים. האטמים משמשים קהל יעד מגוון וניתן לנצל את היתרונות שלהם בסיטואציות שונות:

א. פעוטות, תינוקות וילדים - השימוש באטמים מומלץ עבור פעוטות ותינוקות במהלך המקלחת או לאחר ניתוח כפתורים. האטמים מונעים חדירה של מים לאוזן התיכונה וחוסכים בעיות רפואיות. הורים יכולים לקבל הדרכה על שימוש באטמים מרופא משפחה או אנשי מקצוע רלוונטיים.

ב. עובדי תעשייה - עובדים בכל הגילאים נדרשים להשתמש באטמי אוזניים כדי למנוע נזקים הנובעים מחשיפה ממושכת לרעש. האטמים מומלצים גם עבור מטווחים, מועדוני ריקודים, מחסנים ועוד.

ג. צוות אוויר - עובדי צוות אוויר או נוסעים שחשים כאבי ראש ובחילות בזמן טיסות יכולים גם הם להשתמש באטמים. האטמים מונעים אי נוחות והם מקלים על הירדמות ושינה.

ד. מוזיקאים - נגני מוזיקה כבדה ונגנים אחרים משתמשים באטמים על מנת להתרכז בצלילים שהם מפיקים. האטמים נחוצים בחדרי חזרות, בהופעות ובקונצרטים ותפקידם לספוג את אנרגיית הקול בתוך מרקם ספוגי המיועד לכך.

ה. מכשיר שמיעה מיוחד לזקוקים

ו. קשישים ומבוגרים - רבים מתחילים להשתמש באטמים בגיל הזהב. קשישים ומבוגרים יכולים להיעזר באטמים על מנת להירדם בלילה, למנוע חדירת מים והצטננות בעת רוחות עזות או כדי להתעלם מרעשים במהלך היום.

איך בוחרים אטמי אוזניים?

יש סוגים רבים של אטמי אוזניים ולא תמיד קל לבחור מתוכם. בשלב הראשון יש להתאים את האטמים למבנה תעלת האוזן והאפרכסת. חשוב לבצע בדיקות של רמת השמיעה ולברר לגבי אפשרויות להוסיף מתקנים ייעודיים. בשלב השני ניתן לבחון ממה מיוצרים האטמים ומה אופי השימוש המומלץ עבורם.

אטמים פנימיים מיוצרים בדרך כלל מספוגים זעירים או פיסות קטנות משעווה או סיליקון. הם מוחדרים אל תעלת השמע וממלאים את חלל האוזן. יש גם אטמים שעשויים חומר קשיח יותר ואותו אין גם צורך למעוך לפני ההחדרה לאוזן. הבחירה בין אטמים כאלה כבר תלויה בהעדפות המשתמש. כדאי לנסות סוגים שונים של אתרים ולבחור פתרון נוח ויעיל.

פתחו דף נחיתה חינם